Тарута пояснив, що потрібно Тимошенко, аби перемогти на президентських виборах

Голові політичної партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, якщо вона прагне перемоги на президентських виборах 2019 року, слід переглянути методи своєї політичної діяльності та склад власної команди

Про це екс-голова Донецької ОДА, а нині лідер партії "Основа" Сергій Тарута заявив у програмі "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Зараз 75-80% населення бажають нову політичну силу, нових політиків. Це сьогодні потреба суспільства... І якщо у другому турі будуть Порошенко і Тимошенко, вона перемагає. Я буду голосувати за неї. Якщо буде Тимошенко і хтось інший, то цей інший матиме набагато більшу перевагу, тому що суспільство хочу нових політиків. І це треба враховувати і у т.ч. Юлії Володимирівні", - зазначив він.

Насамперед, вважає Тарута, Тимошенко як ймовірний кандидат в президенти-2019 має оновити свою команду.

"Я їй багато разів казав: Юля, ти проаналізуй, чому ти програєш. Треба зробити висновки, визначити хто у тебе в команді погано працює", - сказав колишній голова Донецької обласної держадміністрації.

Зокрема, як заявив Тарута, політсилу Тимошенко на Донеччині тривалий час представляла людина, яка не мала там "зовсім някого авторитету".

"Перемогти старими інструментами і старою командою? Я в це не вірю. Якщо вона хоче змінюватися, треба змінити команду", - наголосив Тарута.

За словами політика, на президентських виборах 2004 року він підтримував Віктора Ющенка, з яким познайомився завдяки спільному для них обох захопленню Трипільською культурою, а на виборах голови держави 2010 та 2014 рр. - Юлію Тимошенко.

"Тому що Порошенко, це не на багато краще, ніж Янукович", - додав він.