Фесенко розповів, як припинити роботу російських виборчих дільниць в Україні

Через проведення Росією чергових виборів президента в загарбаному 2014 року українському Криму офіційний Київ може поставити питання про недоцільність роботи російських закорднних виборчих дільниць у Києві, Львові, Харкові та Одесі

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

У Києві такі дільниці зазвичай діють у посольстві Росії, у Львові, Харкові та Одесі - у консульствах.

"Треба скористатися нинішньою ситуацією, коли Росія проводить вибори президента в Криму, не повторювати помилку з виборами до Державної Думи, й поставити вимогу - наприклад, окремою нотою, або в будь-який інший спосіб, прийнятний для мови дипломатії - не проводити вибори на українській території", - пояснив Фесенко.

Після цього, наголосив він, українська сторона отримає підставу заборонити проведення голосування на російських президентських виборах у посольстві в Києві і в консульствах.

"Безумовно, Росія це (вимогу утриматися від виборів у Криму - ред.) не виконає. Але тоді України отримає повне право сказати: "Якщо Ви проводите вибори на нашій території, ми не можемо дозволити проводити голосування на виборах президента Росії у Ваших дипломатичних установах", - додав Фесенко.