Саакашвілі затримали в місці концентрації незаконних мігрантів, - МВС

Лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі затримали під час відпрацювання місць скупчення нелегалів

Про це йдеться в заяві прес-служби МВС у Facebook.

"Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та іншими правоохоронними органами сьогодні, 12 лютого, відпрацювали окремі місця концентрації незаконних мігрантів. Під час проведення злагоджених міжвідомчих відпрацювань в одному із закладів громадського харчування правоохоронці виявили особу без громадянства Саакашвілі М. Н.", - йдеться у заяві.

Зазначимо, Міхеїла Саакашвілі затримали в центрі Києва в ресторані "Сулугуні", розташованому в Музейному провулку, 10 неподалік будівлі Кабміну.

У МВС наголосили, до Польщі Саакашвілі, який втратив право перебувати в Україні, відправили в рамках угоди про реадмісію.

"Стосовно нього на запит ДМС польська сторона надала згоду на реадмісію. Відповідно до угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб 2007 року. Ураховуючи те, що рішенням територіального органу міграційної служби було негативно розглянуто заяву Саакашвілі М. Н. про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, яке було визнано законним у судовому порядку, зазначена особа втратила законні підстави для подальшого перебування на території України", - підсумували в МВС.

Згідно угоди з ЄС про реадмісію, Польща має 3 місяці, щоб повернути Саакашвілі до України. Україна в цьому випадку не має права відмовити.

  • Нагадаємо, 10 вересня 2017 року Міхеїл Саакашвілі з порушенням правил перетину кордону та за допомогою своїх прихильників і українських нардепів "прорвався" на територію України з Польщі. 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Міхеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.
  • 4 листопада Саакашвілі сплатив штраф у розмірі 3,4 тис. гривень за незаконне перетинання кордону.
  • З січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Міхеїлу Саакашвілі у позові до державної міграційної служби, яка відмовилась визнавати його біженцем. 6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва відхилив скаргу Саакашвілі на рішення ДМС про відмову у визнанні його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.
  • 12 лютого в Києві Міхеїла Саакашвілі затримали прикордонники, після чого його літаком відправили до країни попереднього перебування.
  • Польща прийняла Саакашвілі, оскільки він є чоловіком громадянки держави-члена Європейського союзу.