Суд ухвалив примусово доставити ватажків "ЛНР", обвинувачених у справі катастрофи Іл-76 із українськими десантниками

У понеділок, 12 лютого, Красногвардійський райсуд Дніпра ухвалив рішення про примусове доправлення до суду ватажків "ЛНР" Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева, обвинувачених у справі про збитий військовий літак Іл-76 із українськими десантниками на борту

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Піддати примусовому приводу через органи поліції. Для цього надати копію ухвали до Києва, де розташоване управління Національної поліції", – йдеться в ухвалі.

Оскільки обвинувачені жодного разу не з’являлись до суду і не зв’язувались із ним "із невідомих причин", судді розпочали зі з’ясування думок сторін щодо цього. Адвокати обвинувачених, призначені державою, повідомили, що жодного зв’язку зі своїми підзахисними не мають.

Сторона обвинувачення заявляла, що вважає необхідним повторити судовий виклик обвинуваченим. Адвокат родин загиблих Віталій Погосян зазначав, що оскільки, за даними ЗМІ, Ігор Плотницький наразі перебуває в Росії, ефективнішим було б поінформувати його про виклик через ЗМІ, а не повісткою за місцем імовірного перебування. В решті суд ухвалив рішення про примусове доправлення.

У судовому засіданні оголосили перерву до 13 березня. Справу розглядатиме колегія з трьох суддів: замість судді Михайла Юшкова, який заявив про самовідвід у січні, автоматична система розподілу призначила суддю Олега Некрасова.