Розвідка США попереджає про поновлення активності "ІД"

У Національній розвідці США вважають, що терористичне угруповання "Ісламська держава" перегрупує розбиті в Сирії та Іраку сили, після чого плануватиме нові міжнародні теракти

Про це заявив на слуханнях в Комітеті з питань розвідки Сенату США директор національної розвідки Деніел Коатс, передає "Укрінформ".

"Ми очікуємо, що впродовж наступного року "ІД" сфокусується на перегрупуванні в Іраку та Сирії, посиленні своєї глобальної присутності, відстоюванні власних інтересів, плануванні міжнародних терактів, а також на заохоченні членів та прихильників угруповання до атак у країнах їхнього перебування", - сказав Коатс.

Розвідник зазначив, що ядро терористичного угруповання в Сирії та Іраку "вірогідно підтримуватиме повстанську активність", щоб відновити так званий "халіфат", загрожуючи встановленню миру в регіоні.

Читайте також: "Ісламську державу" майже знищено. Чому це не кінець війни з тероризмом

Коатс наголосив, що Національна розвідка підозрює наявність у терористів "ІД" хімічної зброї. Так, Організація із заборони хімічної зброї встановила, що терористи застосовували газ іприт у двох атаках в 2015 та 2016 роках.

"Ми вважаємо, що "ІД" використовувала хімічну зброю в багатьох інших атаках в Іраку та Сирії", - сказав директор Національної розвідки США.