Українська Хатіко вже четвертий рік чекає на воїна АТО

У Харкові на авіаційному заводі вже четвертий рік собака-Хатіко чекає на свого господаря

Про цю сумну історію розповіла кореспонденту Еспресо.TV редактор заводської газети Олександра Ляшенко. За її словами, собача з’явилося на території підприємства влітку 2014 року. Саме тоді з охопленого війною Донбасу гвинтокрилами до Харківського військового шпиталю доправляли поранених українських воїнів.

Гвинтокрили на заводський аеродром прибували один за одним, бо на сході України точилися інтенсивні бої, і заводчани бачили, як безперебійно працювали карети "швидкої" допомоги.

"Одного дня з пораненим прибув 2-річний песик, і було боляче дивитися, як він намагався не відстати від свого, як одразу зрозуміли заводчани, господаря. Але лікарі швидко повантажили поранених, і собачаті, звичайно ж, не знайшлося місця в кареті швидкої",- розповіла редактор газети.

"Як виживу – повернуся", - встиг сказати боєць, над яким уже схилилися військові медики.

Собака ще довго зустрічав гелікоптери і бігав за каретами «швидкої». Врешті, його забрали на прохідну і назвали "Атошкою". Ім’я довелося змінити, коли зрозуміли, що це не він, а вона. Так фронтовий пес став Джульєттою.

Вона має свій закуток, розумна, допомагає заводчанам, знає команди і весела на вдачу, каже Олександра Ляшенко. Коли хтось приходе на прохідну пізно увечері чи вночі – першою голосом сповіщає про це охоронців.

Ім'я господаря дізнатися так і не вдалося. Сам він теж не обізвався. Заводчани часто бачать, як собака лежить і із сумом дивиться у бік вертолітного майданчика.

Джульєтті вже близько шести років. Вона довго до себе нікого не підпускала, а останнім часом у неї з’явився друг Жан, і від пари невдовзі чекають потомства.