Маск пообіцяв з'їсти власного капелюха, якщо ракета-конкурент Falcon Heavy полетить до 2023 року

Ілон Маск вплутався в чергову суперечку в Твіттері. Він вважає, що United Launch Alliance не зможе запустити ракету Vulcan до 2023 року. Якщо ж це станеться, то він пообіцяв з'їсти власний капелюх з гірчицею

Про це пише Ars Technica.

Суперечка зав'язалася в Твіттері, де Ілон Маск обговорював результати запуску Falcon Heavy зі своїми підписниками.

Він порівняв вартість запуску Heavy з ракетою Delta-4 виробництва конкуруючого United Launch Alliance. Звичайно, не на користь останньої. Маск заявив, що при більшій вартості запуску Delta-4 має меншу ефективність.

Згодом до обговорення приєднався глава ULA Торі Бруно і висловив незгоду з цифрами Маска. Він зазначив, що Delta-4 була не так вже й дорога, але при цьому мала певними унікальними можливостями.

Торі Бруно також згадав про швидкий вихід ракети Vulcan, яка повинна скласти конкуренцію важкої ракети Маска.

"Дані цього дослідження неточні. Та й навіть якби це було правдою, вартість Falcon Heavy становить $ 150 млн, тоді як Delta IV Heavy обходиться в $ 400 млн", - заявив Ілон Маск

"Вітаю з запуском своєї ракети! Одне уточнення - вартість Delta IV Heavy становить $ 350 млн", - відповів Торі Бруно

У відповідь Маск не тільки не повірив в цифри, представлені Бруно, а й заявив, що запуск у ULA коштує понад $ 600 млн, а не $ 350 млн, як стверджує конкурент.

Очевидно, що більше його зачепили натяки на те, що Vulcan від ULA незабаром зможе зробити перший космічний політ. На це Маск запропонував парі. Він заявив, що з'їсть свою капелюх, якщо ракета конкурента підніметься до 2023 року.

"Може цей план і спрацює, але я готовий з'їсти свій капелюх з гірчицею, якщо ця ракета злетить до 2023 року", - Ілон Маск

Нещодавно Маск також посперечався, що зможе побудувати в Австралії найбільше в світі літій-іонне сховище електроенергії за 100 днів, інакше передасть його місцевій компанії абсолютно безкоштовно. Маск зізнавався, що на кону стояли $50 млн, але роботи були виконані вчасно. І хоча батарея і не дісталася місцевій компанії безкоштовно, вона вже почала приносити їй прибуток.

Читайте також: Найпотужніша ракета за останні 30 років.Все, що потрібно знати про тріумфальний запуск Falcon Heavy