У НАБУ розповіли деталі затримання Труханова та його заступника

У НАБУ підтвердили, що 14 лютого в аеропорту "Бориспіль" затримали міського голову Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що їх підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого статею "заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем".

З усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії, а також вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
У НАБУ нагадують, що 13 лютого повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру.

За версією слідства, посадовці можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси.

Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

У НАБУ додають, що завдяки вжитим заходам вдалось запобігти цій спробі легалізації й домоглися накладення арешту на рахунки приватної компанії-продавця будівлі. З того часу постійно вчиняються спроби зняти арешту з рахунків, в тому числі  шляхом раптової зміни ціни договору у січні 2018 року.