Під час обрання Труханову запобіжного заходу біля суду підстрелили поліцейського. Стрільця затримано

Біля Солом'янського райсуду Києва під час обрання меру Одеси Геннадію Труханову запобіжного заходу сталися сутички зі стріляниною, внаслідок чого постраждав поліцейський

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Поліцейського із вогнепальними пораненнями ніг доставили до лікарні. Чоловіка, який стріляв, затримали та відправили до управління поліції.

Після сутички під будівлею суду посилили наряди поліції та Нацгвардії.

Геннадій Труханов є підозрюваним у справі про розкрадання коштів під час купівлі мерією Одеси будівлі, що раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури. Ця структура на початку 2016 року придбала весь комплекс із аукціону, організованого ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Обвинувачення просило для Геннадія Труханова арешту з можливістю внесення застави в розмірі 50 млн грн. 30 млн грн застави вимагали для заступника мера Одеси й по 10 млн грн кожному з інших учасників указаного провадження.

Загалом у справі було оголошено 8 підозр - п'ятьом посадовцям Одеської міськради, двом керівникам і засновникам приватних підприємств, задіяних у схемі, а також оцінювачу, який робив оцінку приміщень.