Росія могла вторгнутися в Україну до виборів президента-2014. У РНБО розповіли, як захищали країну

Російська влада мала змогу вторгнутися на територію України ще до проведення президентських виборів 25 травня 2014 року

Про це заявив заступник секретаря РНБО, в.о. міністра оборони у 2014 році Михайло Коваль коли давав свідчення у справі щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича, повідомляє "Укрінформ".

Він зауважив, що під час анексії Криму Україна не мала достатньо військових засобів, аби захистити півострів. Зокрема, на його територію можна було висадити десант, який би його утримував, "але це одна операція, а якби це було низкою операцій з утримання Криму, то про це треба було б говорити, якби на це були сили і засоби". 

При цьому, на той час всі командири, начальники штабів військово-морський сил, тощо, перейшли на сторону противника. Таким чином тоді Україна розтягувала сили і засоби, щоб прикрити всі напрямки можливого вторгнення.

"У нас фактично загроза вторгнення була до виборів легітимного президента України -  до 25 травня. Була загроза вторгнення і ми розтягували всі сили і засоби. І фактично обстановку врятували ті добробати, ці добровольці - це український народ врятував, тому що армія була деморалізована... Армія планомірно знищувалася по всім параметрам", - підсумував Коваль.