Турчинов звинуватив екс-голову Генштабу Заману у брехні щодо захисту Крима

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що екс-керівник Генштабу ЗСУ Володимир Замана збрехав у суді про те, що пропонував піти в наступ для захисту Криму

Про це Турчинов заявив у суді у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, передає Еспресо.TV.

"На превеликий жаль, пан Замана дезінформував суд із цього приводу. Жодних пропозицій не було.Жодних доповідних, рапортів тощо від пана Замани не надходило. Це можна легко перевірити по книгах реєстрації. Щоб довести, що це брехня, я передивився, мені стало цікаво, коли прочитав, що Замана щось там мені розповідав. Із мокрими штанами сидів Замана і боявся рота розкрити", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО продемонстрував суду стенограму засідання Верховної Ради, під час якого Замана міг зробити таку пропозицію.

"Пан Замана розповів, що він виступав у Верховній Раді, коли його призначали, і проінформував про небезпечну ситуацію в Криму. Я прихопив засвідчену копію стенограми Верховної Ради, де слова за Крим пан Замана не сказав, так само як не виступав із цього питання в інших умовах і обставинах", - сказав Турчинов.

Голова РНБО також звинуватив Заману в розвалі української армії.

"Пан Замана, перебуваючи фактично керівником Збройних сил при Януковичі, несе повну відповідальність за їхній розвал", - додав Турчинов.