Данилюк позивається до ДФС щодо позапланової перевірки та сплати податків

Міністр фінансів України Олександр Данилюк позивається до Державної фіскальної служби та головного управління у Києві щодо позапланової перевірки та вимоги сплати податків

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністр фінансів просить окружний адмінсуд визнати протиправними та скасувати накази ГУ ДФС у Києві про проведення його документальної позапланової перевірки, а також про перенесення терміну проведення розпочатої перевірки. Крім того, О.Данилюк просить скасувати низку податкових повідомлень-рішень.

Судове засідання заплановане на 5 квітня.

Раніше адвокат О.Данилюка Віталій Наум повідомляв про намір міністра оскаржити в суді вимоги ДФС про сплату 5,5 млн грн податку.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня 2017 року ухвалив рішення про призначення ДФС позапланової документальної перевірки Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства у період 1998-2016 років.

У свою чергу глава Мінфіну категорично відкинув звинувачення у несплаті податків, пояснивши розбіжності між його доходами та витратами у 2010-2014 рр. своєю роботою в приватному бізнесі в попередні роки. Він попросив ДФС максимально швидко здійснити перевірку його податків, щоб не створювати загрози переговорам із МВФ і бюджетному процесу.