Клімкін розповів, які теми сьогодні обговорить з "нормандською четвіркою" і Лавровим

Під час наступної зустрічі голів МЗС у "нормандському форматі" та російського міністра Сергія Лаврова українська сторона обговорюватиме питання заручників та мирного врегулювання на Донбасі

Про це журналістам заявив міністр зовнішніх справ Павло Клімкін, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що під час наступної зустрічі у нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ, яка відбудеться сьогодні в Мюнхені, сторони мають намір обговорити низку важливих питань.

По-перше, Клімкін буде порушувати питання щодо безпекової ситуації на Донбасі, адже останнім часом ситуація там погіршується, обстрілів стає більше, зокрема з важкого озброєння. 

Також міністри обговорюватимуть звільнення заручників та гуманітарні проблеми, адже окупанти не дають ремонтним бригадам гарантій безпеки для того, щоб можна було полагодити пошкоджену інфраструктуру. 

Клімкін додав, що перед цим він зустрінеться з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим, з яким він хоче обговорити два ключові питання.

Міністр пояснив, що російська сторона блокує обговорення теми заручників, а під час останньої зустрічі Тристоронньої контактної групи російські найманці взагалі погрожували українському представнику Ірині Геращенко та її дітям. Тож Клімкін вимагатиме у Кремля краще контролювати слова своїх найманців. 

Клімкін додав, що під час зустрічі з Лавровим має намір порушити питання про політв'язнів та про те, яким чином буде виглядати миротворча місія на Донбасі.