На Донеччині волонтера арештували за підозрою в потрійному вбивстві цивільних

Жовтневий районний суд м. Маріуполя 16 лютого 2018 року обрав міру запобіжного заходу у вигляді 60 діб арешту волонтеру та екс-бійцю АТО Петру Саламі на псевдо “Воділа”, якого звинувачують в причетності до вбивства родини підприємців у смт Велика Новосілка на Донеччині

Про це повідомляє Укрінформ.

Згідно з наведеною інформацією, засідання суду було закритим, а Саламу привезли “не просто в кайданках, а ще з чорною пов'язкою на очах”.

Про затримання підозрюваних у потрійному вбивстві  15 лютого в соцмережі Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Ми встановили та затримали всіх осіб, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні вбивства родини у Великій Новосілці, яке мало місце ще 6 грудня 2017 року. Всі троє є активними учасниками громадської організації Внутрішній корпус бaтальойну "Донбас". Раніше брали участь в АТО.  За 20 років служби в карному розшуку та останні три роки своєї служби на охопленій війною Донеччині я до цього не бачив, щоб злочинці так знущалися над мирними мешканцями нашої країни. Потерпілих вбивали по-звірячому, наче худобу. Поставили на коліна всіх трьох, змусили читати молитву й по черзі, на очах один одного, вбивали. Це стало відомо з початкових показів затриманих. З показів цих покидьків, отримали здобич 40 тисяч гривень. До речі, всі троє є активними учасниками громадської організації Внутрішній корпусу батальйону "Донбас". Раніше брали участь в АТО”, - підкреслив Аброськін. 

У смт. Велика Новосілка Донецької області 6 грудня були вбиті члени сім'ї екс-глави місцевої райадміністрації Валерія Шири - донька, її чоловік та дорослий син. Сам Шира був  другом і кумом екс-президента Віктора Януковича. 

Деякі жителі смт. Велика Новосілка заявили, що  причина може критися в перерозподілі впливу бізнес-інтересів в районі. Адже Шира під час перебування на посаді "відібрав корпоративні права і став власником 90% сільгосппідприємств в районі". Підприємства він реєстрував на підставних осіб, у тому числі і загиблих. 

"Шира, який підтримав незаконний референдум і державний переворот на користь "ДНР ", змушений був переховуватися на непідконтрольній території. При цьому контролював практично всю економіку Великоновосілківського району, отримуючи відповідні дивіденди. Вважаю, що причину зухвалого вбивства цієї сім'ї треба шукати в конфлікті економічних інтересів", - заявив один із мешканців селища, слова якого наводить Обозреватель.

За даними видання, до розправи над сім'єю підприємців начебто причетні ще двоє людей з позивними "Богуслав" і "Герман".  Жовтневий районний суд м. Маріуполя їм також дав по 60 днів  арешту.