Порошенко закликав заборонити в усьому світі прапор Росії

Президент України Петро Порошенко запропонував заборонити використання російського прапора в усіх, без винятку, країнах світу в зв'язку з тим, що Росія "підбурює всесвітню гібридну війну"

Голова держави заявив про це, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Російський прапор не має майоріти будь-де, допоки Росія продовжує підбурювати Всесвітню гібридну війну, а російські кулі націлені на наші символи", - наводить слова президента його прес-служба.

Також Порошенко нагадав про допінговий скандал, через який російський прапор не майорить на зимових Олімпійських іграх. За його словами, в сьогоднішній політиці Москви "немає місця чесної гри", тому прапор треба заборонити скрізь. 

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

При цьому він вказав, що "не Україна є метою Росії". За його словами, мета інша.

"(Вона) полягає в задоволенні амбіцій Кремля та помсті за" найбільшу катастрофу ХХ століття ", як Путін охарактеризував розпад Радянського Союзуо, розпад "русского міра", побудованого на брехні та насильстві", - зазначив Порошенко.

Окрім заборони прапора, Порошенко закликав Європу не визнавати російські президентські вибори в окупованому Криму, й не відновлювати повноваження Російської Федерації в ПАРЄ, а також відмовитися від спорудження "Північного потоку-2" та  "умиротворюючих візитів до Москви у пошуках економічної вигоди для ваших власних переваг".

Читайте такожВ Кремлі задзвонив телефон