https://static.espreso.tv/uploads/article/2510889/imagesim578x383-113032.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 15 лютого 2018 року ухвалив рішення щодо майнової приналежності храму святої Анни у селі Кути Шумського району Тернопільської області" }

Вищий спеціалізований суд повернув Московському Патріархату церкву на Тернопільщині

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 15 лютого 2018 року ухвалив рішення щодо майнової приналежності храму святої Анни у селі Кути Шумського району Тернопільської області

Церква лишилася за Тернопільською єпархією Московського Патріархату в Україні, повідомляє сайт Інформаційно-просвітницького відділу цієї релігійної конфесії. 

Як зазначається, рішення було ухвалене повторно та оскарженню не підлягає.

За даними РІСУ, у Кутах громада розділилася після того, як священик УПЦ МП, перебуваючи на підпитку, побився з тестем, а монах УПЦ МП, який його тимчасово замінював, дуже часто поминав московського Патріарха Кирила. Через це частина віруючих перейшла до УПЦ КП. Новоутворена громада змушена була молитись надворі. Упродовж двох років представники Київського Патріархату домагалися права на служіння у церкві, яку будували силами тоді ще неподіленої парафії.

Львівський апеляційний господарський суд 26 вересня задовільнив апеляційну скаргу релігійної громади Київського Патріархату з села Кути та визнав незаконною передачу у власність Московського Патріархату єдиної у селі культової споруди.