Javelin посилять позиції Києва на переговорах щодо Донбасу, - генерал США

Надання Україні переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin посилить позиції Києва на переговорах з врегулювання конфлікту на Донбасі, але українська промисловість і сама здатна виробляти якісні ракети

Про це заявив екс-командувач збройними силами США в Європі, стратег Центру Європейського політичного аналізу Бен Ходжес в інтерв'ю DW.

"В Україні є потужна оборонна промисловість, яка здатна виробляти якісні протитанкові комплекси, тому я раджу ретельно до неї придивитися. Це не захмарної складності технологія, чому б Україні не виробляти власні системи?", - підкреслив генерал.

Він зазначив, що Вашингтон зацікавлений в тому, щоб припинити насильство на Донбасі, "але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території".

Що стосується можливої ​​миротворчої місії ООН у регіоні, він підкреслив, що "ключ - в тому, щоб контингент був надійним, тому ми повинні підібрати країни, професійні, здатні, сильні, які не можна відсунути вбік". Ходжес вважає, що мова може йти про країни, які не входять до НАТО, наприклад Швеція чи Фінляндія.

Генерал зазначив, що мандат місії повинен чітко описувати правила переходу до бойових дій, ієрархію командування і завдання.