Незабаром розпочнуться судові процеси над Захарченком та Якименком. Докази нараховують 300 томів, - Луценко

Невдовзі розпочнуться процеси над колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, колишнім главою Служби безпеки Олександром Якименком та їхніми заступниками у справі про розстріли на Майдані взимку 2013-2014 років

Про це у неділю, 18 лютого 2018 року, заявив генпрокурор Юрій Луценко на відкритті виставки до Дня пам'яті героїв Революції Гідності.

Відео його виступу на сторінці у Facebook опублікувала прес-секретар Лариса Сарган.

"Хочу сказати вам головне: я чекав цієї можливості довго. Над цим працювали сотні слідчих і прокурорів спецдепартаменту та інших підрозділів ГПУ. І сьогодні, в січні, нарешті це сталося. Столичний суд дозволив спеціальне досудове слідство, а далі заочне засудження тих, кого підозрюємо в організації розстрілу Небесної Сотні. Наразі ми нарешті маємо задоволення клопотання щодо цього. Справи Януковича, Захарченка, Якименка, Тоцького, Ратушняка, Федчука та інших на базі зібраних 300 томів доказів відразу після завершення процесу щодо державної зради Януковича будуть передані до суду", - запевнив генеральний прокурор.

За його словами, цей гучний процес відбуватиметься у відкритому режимі.

"Скоро ми станемо свідками відкриття цього процесу у відкритому режимі, так само, як це зараз робиться щодо державної зради Януковича. Покажемо, хто в лютому мучив і вбивав кращу частину України", - додав Луценко.