Одного з російських учасників Олімпіади офіційно запідозрили у вживанні допінгу. Не виключено, що це бронзовий призер Крушельницький, який вже стверджує що йому "щось підмішали"

Штаб російської делегації на Олімпіаді в Південній Кореї отримав повідомлення про можливе порушення антидопінгових правил одним із спортсменів

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Сьогодні штаб нашої делегації отримав офіційне повідомлення від МОК про можливе порушення антидопінгових правил. Ми не називаємо ім'я спортсмена або спортсменки, а також вид спорту до результатів розтину проби Б, які стануть відомі приблизно протягом 24 годин", - заявив 18 лютого 2018 року прес-аташе команди "Олімпійські спортсмени з Росії" Костянтин Виборнов.

В такий спосіб Виборнов прокоментував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що в допінг-пробі російського керлінгіста Олександра Крушельницького могли бути знайдені сліди мельдонія, але офіційного підтвердження цьому немає.

Крушельницький, який завоював бронзову медаль в дабл-міксті в дуеті з Анастасією Бризгалової на Олімпіаді в Пхенчхан, пояснив офіційним особам, як в його допінг-пробі могло виявитися заборонену речовину. Він заперечує, що навмисне приймав заборонену речовину, проте, за непідтвердженими даними, допінг-тест показав прийом спортсменом мельдоній в період до 10 днів перед проведенням аналізу, пише російське спортивне видання "Чемпіонат".

За його словами, що в його напій "щось підмішали" на тренувальному таборі в Японії перед Олімпійськими іграми, причому це зробив "хтось із партнерів", які не пробилися на змагання в Пхенчхан.