150 фур застрягли біля пункту пропуску "Гоптівка": Росіяни другий день блокують їм в'їзд

Біля пункту пропуску "Гоптівка" утворилося велике скупчення вантажних автомобілів, які не можуть потрапити на територію Росії

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Він зауважив, що наразі відомство не отримало жодної офіційної інформації від російської сторони стосовно того, що ж сталося на пункті пропуску

За його словами, з боку Росії вантажівки проїжджають до України. Це дає підстави вважати, що на пунктах пропуску є всі необхідні компененти, щоб оформляти проїзд транспорту.

"Загалом, станом на ранок накопичилось близько 150 фур, тому звертаємо увагу водіїв і просимо обрати для руху Росією інші напрямки", - наголосив Слободян.

Згодом прикордонники повідомили, що сповільнення пропуску вантажівок російською стороною спостерігається  і в інших пунктах пропуску, зокрема у Сумській області.

"Так, учора затримка з пропуску вантажівок відмічалась у пункті пропуску "Катеринівка", а сьогодні і в пункті пропуску "Бачівськ", де вже накопичилося близько 50 вантажівок", - зауважили у ДПСУ. 

Зазначимо, за інформацією ДПСУ, контрольні служби в російському пункті пропуску для автомобільного сполучення "Нєхотєєвка" не здійснюють пропуск вантажних автомобілів через українсько-російський кордон з вечора 19 лютого.