Стародавній Мангеттен: науковці за допомогою лазера виявили у Мексиці незвичайне місто

Американські науковці виявили стародавнє місто у Мексиці, що налічує понад 40 тисяч будівель

Про це повідомляє The Guardian.

Вчені Університету штату Колорадо виявили величезне місто під назвою Ангамуко у лісах західної Мексики. Поселення вважають місцем проживання індіанського народу пурепеча, що перебувало там до приходу європейців у XVI столітті.

Дослідники використали новітню технологію Лідар, що допомагає отримати та обробити інформацію про віддалені об’єкти, використовуючи явища відбиття світла і його розсіювання в прозорих і напівпрозорих середовищах. Таким чином, науковці розробили тривимірну мапу території, видаливши з неї усі дерева, залишивши лише фундаменти будівель.

"Це була величезна територія з великою кількістю населення та великою кількістю архітектурних споруд. Якщо порахувати, то мова йде про 40 тисяч будівель. Фактично ми говоримо про таку ж щільність забудови, як і на острові Мангеттен”, - заявив голова дослідження Кріс Фішер.

Команда науковців також виявила, що Ангамуко має незвичайний план побудови. Усі піраміди та великі площі розташовані не у центрі міста, а за його межами. За словами Фішера, вважається, що понад 100 тисяч осіб жили в Ангамуко в період його розквіту між Х та ХІІІ століттям.