В Анкарі вулицю з посольством США перейменували на честь військової операції Туреччини в Сирії

У понеділок, 19 лютого, мерія столиці Туреччини Анкари перейменувала вулицю, на якій розташоване посольство США, на честь турецької військової операції "Оливкова гілка" в Сирії

Про це повідомляє Turkish Minute.

До таких дій у Туреччині вдалися на знак протесту проти американської підтримки збройних загонів сирійських курдів.

"Ми підписали необхідну пропозицію про зміну назви проспекту Невзат Тандоган навпроти посольства США на 'Оливкову гілку". Нехай все буде добре, нехай душі наших святих мучеників радіють", - заявив мер Анкари Мустафа Туна.

Тижнем раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу попередив Вашингтон, що турецькі відносини зі США близькі до розриву.

"Ми хочемо конкретних кроків. Втрачена довіра має бути відновлена. Причиною цієї втрати довіри є США", - сказав Чавушоглу.

Під час візиту очільника Держдепу США Рекса Тіллерсона до Туреччини та зустрічей із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і главою МЗС Мевлютом Чавушоглу турецька сторона запропонувала США розмістити на території Сирії спільний військовий контингент в обмін на виведення курдських підрозділів із прикордонного з Туреччиною району.

Тіллерсон визнав, що США не виконали дану Туреччини обіцянку про те, що курдські сили покинуть Манбідж, коли він буде звільнений від екстремістів і пообіцяв, що робота над цим буде пріоритетом.