Адвокат підозрюваного у "справі Майдану" генерала Гриняка заявив, що ГПУ не надає захисту матеріалів справи

Адвокат підозрюваного в організації штурму Майдану 18 лютого 2014 року генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка Станіслав Іваницький заявив, що ГПУ заважає стороні захисту вивчати матеріали кримінального провадження

Про це Іваницький написав у своєму Facebook.

"Посадові особи Департаменту спецрозслідувань ГПУ продовжують вчиняти свої протиправні дії, спрямовані на істотне порушення прав сторони захисту. Так, після нещодавного безпідставного обмеження нас у часі на ознайомлення посадові особи вищевказаного органу ще більше погіршують наше становище, безпідставно відмовляючись надати нам усі матеріали кримінального провадження, як це передбачено ч.2 ст.290 КПК. За таких обставин, сторона захисту фактично позбавлена можливості належним чином вивчати наявні матеріали, а також проводити порівняльний аналіз документів, що містяться у різних томах справи", - написав адвокат.

Читайте також. Як розслідують вбивства активістів Майдану 20 лютого 2014 року. Звіт ГПУ

При цьому Іваницький зазначив, що справа містить понад 300 томів загальним обсягом у 80 тис. аркушів.

"Це призводить до ще гіршого ускладнення і без того важкого процесу ознайомлення, що обумовлено величезним обсягом матеріалів, який становить більше 300томів, що містять біля 80 000 аркушів. Наша законна вимога щодо негайного надання описів цих томів також залишена без задоволення всупереч нормам КПК. Така неприпустима ситуація створює усі передумови для можливих незаконних маніпуляцій із матеріалами справи з боку слідчого і прокурора, а також дає їм реальну можливість незаконно продовжувати проведення слідчих дій та фабрикувати і фальсифікувати докази", - додав адвокат.