Кількість хворих на кір в Європі за рік зросла в 4 рази. Україна - у трійці країн з найгіршою ситуацією

Кількість захворювань на кір в європейських країнах за рік зросла в чотири рази, а Україна залишається однією з країн, яка найбільше постраждала від цього захворювання

Про це повідомляє прес-центр ООН з посиланням на данні Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). 

Зазначається, що у 2016 році в Європейському регіоні нарахували рекордно низьку кількість випадків захворювання на кір - всього 5273. Попри це, вже минулого року захворіло понад 21 тис. людей, причому 35 осіб померли.

"Кожен новий випадок кору в Європі нагадує нам про те, що невакциновані діти і дорослі, де б вони не жили, знаходяться в групі ризику інфікування і самі можуть сприяти подальшому поширенню захворювання", - наголосила директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб.

Найбільше від кору постраждали Румунія, Італія та Україна. Саме там скоротилися масштаби планової імунізації, а рівень  вакцинації в маргіналізованих групах залишається низьким. Там також спостерігаються перебої в поставках вакцин, а система епіднагляду в цілому працює неефективно.

"Великі спалахи кору і краснухи в 2017 році відбулися ще в 12 країнах, включаючи Велику Британію, Німеччину, Грецію, Росію, Сербію і Францію. Правда до кінця року спалахи вдалося погасити", - підсумували у ВООЗ.