МОЗ відсторонило ректора університету ім. Богомольця через зрив іспитів

МОЗ відсторонило Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора медичного університету ім. Богомольця через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів 3 курсу

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві пояснили, що, відповідно до графіка, сьогодні одночасно по всій країні у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, мав відбутися ліцензійний інтегрований іспит "Крок 1. Стоматологія".

Втім, студенти 3 курсу стоматологічного факультету НМУ не мали можливості скласти цей іспит. Причина - відсутність договору між НМУ та Центром тестування, який є єдиною уповноваженою організацією на проведення цих іспитів.

При цьому МОЗ ще 2 лютого надіслало керівництву НМУ листа, у якому вимагало забезпечити проведення цього іспиту, однак договір так і не було укладено.  

Для того, щоб студенти змогли у подальшому продовжити навчання, Центру тестування доручили призначити для них іншу дату складання ліцензійного іспиту протягом навчального року. 

"Разом з тим, МОЗ України відсторонює від виконання обов'язків ректора НМУ ім. О.О. Богомольця Амосову К.М", - наголосили у Міністерстві.