У ДФС заперечили припинення Євросоюзом проектів модернізації українського кордону

Державна фіскальна служба назвала передчасною та некоректною інформацію про припинення Євросоюзом фінансування міжнародних проектів на українському кордоні

Про це йдеться в заяві на сайті ДФС.

"У зв’язку із появою у ЗМІ інформації щодо припинення ЄС фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні ДФС повідомляє, що наразі не має такої інформації", - йдеться в заяві.

У ДФС зазначили, що в листопаді-грудні 2017 року відправили до Спільного технічного секретаріату ЄС фінальний звіт щодо стану реалізації проектів і тепер чекають на відповідь.

"Враховуючи це, говорити про припинення проектів та необхідність повернення коштів передчасно та некоректно", - стверджують у ДФС.

У відомстві також зауважили, що роботи в пункті пропуску "Устилуг" на кордоні з Польщею призупинили після виявлення об’єкту історичної цінності.

"Відповідно до припису Управління культури Волинської обласної державної адміністрації будівельні роботи в пункті пропуску були призупинені через необхідність залучення відповідних фахівців для проведення археологічних досліджень для отримання дозволу на подальше проведення робіт", - йдеться в повідомленні.

Будівельні роботи в пункті пропуску "Рава-Руська" на кордоні з Польщею, за даними ДФС, виконані на понад 95%.

Щодо модернізації пунктів пропуску "Красноїльськ" і "Дяківці" на кордоні з Румунією в ДФС визнали, що, за даними підрядника, будівництво завершене на 75%, але за нього досі не заплатили через відсутність актів виконаних робіт.