У Варшаві двох українців побили через їхню національність

У столиці Польщі Варшаві в одному з міських автобусів 27-річний чоловік напав на двох українців і побив їх через їхню національність

Про це повідомляє "Польське Радіо".

Інцидент стався у районі Воля. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Коли автобус приїхав і вони зайшли в салон, на них напав молодик.

"Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм удари кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів", - розповіла підкомісар районної комендатури поліції Марта Сульовська.

Нападник використовував вульгарну й образливу лексику. Коли автобус зупинився, зловмисник вибіг. На місце викликали карету швидкої допомоги, яка відвезла постраждалих до лікарні, де їм наклали шви.

Поліція досить швидко знайшла та затримала нападника. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. Молодику загрожує до 5 років ув'язнення.

Це вже не перший напад на українських громадян. Раніше в районі Мокотув чоловік побив двох українців і застосував проти них сльозогінний газ.