Офіс Товариства угорської культури намагалися спалити поляки, - Москаль

Правоохоронці з’ясували, що офіс Товариства угорської культури Закарпаття намагались підпалити двоє праворадикальних поляків

Про це йдеться у офіційній заяві на сайті очільника Закарпатської ОДА.

Правоохоронці встановили осіб, що намагались спалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 4 лютого.

Ними виявилися 22-річний мешканець Кракова Адріан Марглевскі та 25-річний мешканець міста Бидгощ. Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків окупаційних адміністрацій Росії у Донецькій та Луганській областях.

“Іноземці здійснили дві спроби підпалу. Перша - о 1.00 ночі 4 лютого з фото- та відеофіксацією для звіту. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, о 4.08 вони здійснили ще одну спробу підпалу, купивши перед тим на одній із АЗС бензин у пластиковій тарі”, - повідомив Москаль.

За інформацією, наступного ранку після спроб підпалів, іноземці виїхали за межі України через пункт пропуску “Ужгород” на українсько-словацькому кордоні.

Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук, пообіцяв голова Закарпатської ОДА.