Прокуратура знову проситиме для мера Одеси Труханова арешту із заставою у 50 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спрямувала до Апеляційного суду скаргу з вимогою змінити запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова, якого відпустили на поруки нардепів, на арешт із заставою у 50 млн грн

Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає "РБК-Україна".

"Завтра відбудеться засідання, де розглянуть питання про відсторонення його від посади, а 26 лютого Апеляційний суд розглядатиме апеляцію прокуратури на рішення про обрання запобіжного заходу. Прокуратура вимагає арешт або заставу у розмірі 50 млн грн. Така позиція прокурора", - сказав Ситник.

За словами керівника НАБУ, прокуратура надала суду документи, що обґрунтовують необхідність застосування арешту для Труханова.

"Були дані, що він був відсутнім на території України впродовж 57 діб. Суду були надані докази того, що це не були якісь відрядження. Це було просто затягування часу і неповернення за певними причинами в Україну. Всі ці документи ми надали як підтвердження ризиків, які обґрунтовують обрання запобіжного заходу. Якщо буде прийнято рішення і апеляція прокуратури буде задоволена, це буде запобіжним заходом, який зможе забезпечити його процесуальну поведінку", - додав Ситник.