Трамп хоче заборонити пристрій для перетворення гвинтівки на автомат, який використали під час стрілянини у Лас-Вегасі

Президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону пристрою з прискорення пострілів, що використали для стрілянини у Лас-Вегасі у 2017 році

Про це повідомляє BBC.

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про заборону пристрою з прискорення пострілів, який використав вбивця 58 людей в Лас-Вегасі минулого року.

"Ключ у всіх цих зусиллях, як я вже зауважив наступного дня після стрільби, полягає в тому, що ми не можемо просто вжити заходів, завдяки яким ми лише відчуємо зміни, ми повинні реально змінити ситуацію", - сказав Трамп.

Повідомляється, що цей пристрій можна купити всього за 100 доларів без необхідності перевірки кримінального минулого. Він дозволяє робити вогонь з напівавтоматичної рушниці швидким, як з кулемета.

Читайте також: Заможний бухгалтер, не злочинець та не екстреміст. Історія терориста, який вбив 59 людей у Лас-Вегасі

Саме його використав в ніч на 2 жовтня 64-річний американець Стівен Педдок, який відкрив стрілянину з номера свого готелю по натовпу відвідувачів фестивалю кантрі-музики "Route 91" в Лас-Вегасі.

В результаті стрілянини в Лас-Вегасі загинули 59 осіб, 515 отримали поранення. Нападник - 64-річний Стівен Крейг Педдок - застрелився сам. Його знайшли мертвим у готельному номері. При ньому було 10 одиниць вогнепальної зброї.