У Луганську бойовики схопили 69-річну жінку. Звинувачують у роботі на Україну

Російські бойовики в окупованому Луганську схопили 69-річну місцеву жительку, яка нібито розклеювала проукраїнські листівки

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними видання, пенсіонерка Анастасія Володимирівна Мухіна 1949 року народження, яка давно поховала чоловіка, жила сама за адресою квартал Волкова, 3/21. У неї є старший брат, який живе у передмісті, але стосунки з його родиною в жінки були напружені. У соцмережах з'явилися повідомлення про її затримання, в яких її прізвище було трохи змінене. Інформацію про її затримання підтвердив мешканець сусіднього будинку.

"Ми спілкувалися з нею час від часу. А дев’ятого лютого я не зміг до неї додзвонитися. Двері у квартиру зачинені. Я схвилювався. Потім одна з сусідок розповіла, що її затримали за розклеювання листівок. Про це повідомив дільничний поліцейський - їм на нараді доповіли й наказали пильніше придивлятися до настроїв людей", - розповів чоловік на умовах анонімності.

9 лютого в одній із соцмереж з'явилося повідомлення з подробицями затримання жінки. Автор допису розповів, що пенсіонерку затримали 8 лютого, а під час обшуку в її помешканні нібито знайшли 2 електродетонатори з дротами, 1 мінний детонатор і запал до нього, 1 кг пластиду, 5 тротилових шашок по 200 г кожна, а також листівки з гербом України і написами "Донбас, вставай! Росія тебе зрадила!", "На тебе чекають вдома" та тканинну стрічку жовто-синього кольору.

При цьому користувач припустив, що в літньої жінки можуть бути родичі, яких бойовики планують представити "українськими диверсантами".

Джерела видання, наближені до "МВС ЛНР" надали текст "книги обліку злочинів і пригод" із відомостями про затримання, з яких випливає, що жінку затримали 8 лютого о 14:35 бойовики "загону особливого призначення МВС ЛНР "Титан", коли вона через квартал від свого дому "розклеювала листівки з українською символікою і текстом "Донбас, вставай! Росія тебе зрадила! Обирайте майбутнє, обирайте Україну" на стіні будинку №2 у кварталі Левченка. Під час затримання в неї нібито вилучили 12 листівок.

В аналогічному документі про обшук ідеться, що його здійснювали о 23:05, "вилучивши" детонатори та вибухівку, а жінку звинувачують у зберіганні зброї та боєприпасів, за що їй може загрожувати 3 роки ув'язнення.