США заявили про підготовку нових санкцій проти Росії, - Reuters

Група високопоставлених чиновників адміністрації президента США Дональда Трампа оголосила, що Білий дім розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії

Про це повідомляє Reuters.

На брифінгу в середу, 21 лютого, представники адміністрації зазначили, що цей процес триває повільно, оскільки вимагає ретельного юридичного обґрунтування і не може бути прискореним.

Зокрема, як пояснили чиновники, деякі санкції вже були введені проти двох російських юридичних осіб, згаданих в обвинуваченні, підготовленому командою спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Йдеться про Concord Catering і про Concord Management and Consulting, які, так би мовити в обвинуваченні, контролюють Internet Research Agency, групу, яка координувала процес втручання. При цьому, за інформацією ЗМІ, санкції на ці організації були формально накладені в червні 2017 року через дії Росії на території України.

Причинами можливого введення нових санкцій проти Росії чиновники назвали втручання в президентські вибори 2016 і торішню кібератаку за допомогою вірусу NotPetya.

У кінці січня американський уряд заявляв, що не планував подальших санкцій і що вже наявні обмежувальні заходи привели до урізання іноземними урядами обсягів закупівлі російської військової техніки на багато мільярдів доларів.