70 озброєних арматурою людей захопили санаторій "Лермонтовський" в Одесі, - ЗМІ

Близько 70 співробітників приватної охоронної фірми увірвалися в одеський санаторій "Лермонтовський" та захопили його

Про це повідомляє місцеве видання "Думская". 

Зазначається, що ці люди, озброєні ломами й арматурою, захопили адміністративну будівлю і не пускають працівників на роботу.

Як пояснив адвокат Ілля Халдай, який захищає інтереси чинної адміністрації "Лермонтовського", загарбниками керує представник державного підприємства, який стверджує, що вони діють законно. Це пов'язано з тим, що наразі санаторій оскаржують один у одного Міністерство юстиції та "Укрпрофоздоровниця".

"На сьогоднішній день набуло чинності рішення, яке скасувало передачу "здравниці" Мін'юсту. Не маючи можливості зайти законним шляхом, державне підприємство здійснює злочин при потуранні поліції. Поліція тягне час", - стверджує адвокат. 

Директор санаторію Дмитро Антипов зауважив, що зараз робота будівлі повністю паралізована, адже її відключили від електрики. Відомо, що зараз у санаторії проходять лікування та реабілітацію 150 людей.

"У нас зараз лежать люди після інсультів, інфарктів, співробітники не можуть пройти на роботу. На жаль, свавілля триває", - наголосив він.

Після дев'ятої години на місце подій прибули правоохоронці, також біля санаторію стоять прихильники "Укрпрофоздоровниця".