На виставці "Зернові технології" показали системи енергобезпеки та енергонезалежності. Новини компанії

Під час виставки "Зернові технології - 2018" у Києві представили системи енергобезпеки та енергонезалежності

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Енергобезпека та енергонезалежність! Для аграрного сектору сьогодні це першочергова необхідність. Як можна зекономити на енергоресурсах - показали на щорічній виставці "Зернові технології - 2018". Компанія "Укравтономгаз" представила систему автономного газопостачання пропан-бутаном. Її можна використовувати у роботі зерносушарок, тепличних комплексів, птахоферм ті інших підприємств.

"Наша компанія вирішує 4 основні енергетичні проблеми підприємств. По-перше, це відключення природнього газу. Ми монтуємо системи автономного газопостачання, що вирішує проблему відключення природнього газу, падіння тиску в газопроводі. По-друге, це висока вартість дизельного палива. На сьогоднішній момент зріджений газ на 40% дешевший, ніж дизель", - наголосив комерційний директор ТОВ "Укравтономгаз" Віктор Черненко.

Нові підприємства можуть не лише відмовитись від використання природного газу. Автономне постачання пропан-бутаном дозволяє відкривати нові виробництва в зручних місцях. І це без прив'язки до розташування магістральних газопроводів.

"По-третє, це проблеми з вчасним запуском агропідприємств. Системи на зрідженому газі монтуються дуже швидко, не обовязково тягнути магістральний газопровід. А вартість обладнання на пропан-бутані в рази дешевша. І, по-четверте, це неефективність твердопаливних котлів. Багато таких котлів мають вдвічі меншу теплову здатність, ніж заявлена, і замовники такого обладнання витрачають великі кошти на його обслуговування та ремонт", - зауважив Черненко.

Крім економії користувачі системи відзначають надійність її роботи.

"Кілька років тому виникла проблема з постачанням природного газу і тому наша компанія розглянула питання щодо альтернативної системи енергопостачання", - зазначив завідувач зернового господарства Олександр Борисенко. 

"Хлопці дуже оперативно зробили і проект, і обладнання поставили, і зробили монтаж, і запустили наші сушарки, і до кінця року практично ми були впевнені в тому, що всі наші труди не пропадуть дарма", - розповів головний інженер Віталій Приходько. 

За останні 5 років в Україні Компанія підключила більше 150 зерносушарок.