Сестра Кім Кардашян одним твітом обвалила акції Snapchat на $1,5 млрд. Як так сталося

20-річна Кайлі Дженнер - сестра Кім Кардашян, одним лише записом в Twitter обрушила акції компанії Snap на $1,5 мільярда

Американську модель і учасницю телешоу "Сімейство Кардашян" Кайлі Дженнер тепер можна назвати соціально-впливовою людиною.

Твіт, в якому 20-річна знаменитість заявила, що перестала користуватися Snapchat, прикував увагу не тільки численних підписників Кайлі (24,5 мільйона людей), але і аналітиків з Уолл-стріт.

"Таак, ви теж більше не відкриваєте Snapchat? Або це тільки я ... Ах, це так сумно "

Кайлі опублікувала твіт 21 лютого, а вже 22 лютого акції материнської компанії Snapchat знизилися майже на 7%, тим самим скоротивши ринкову вартість на $1,5 мільярда.

"Кардашьян рухають ринки. Що за світ"

Причиною, швидше за все, послужив редизайн платформи, що викликав неоднозначну реакцію у Кайлі ще 9 лютого. Таку ж думку висловив аналітик компанії GBH Insight Деніел Айвс. У коментарях до обох твітів Дженнер підписники також залишали негативні відгуки про новий дизайн Snapchat.

"Ммм, щойно побачила новий дизайн Snapchat. Не можу зрозуміти, які почуття він у мене викликає. А що ви думаєте?"

Твіту Дженнер передував ще один від Maybelline New York, в якому бренд, що належить компанії L'Oreal, запитав у своїх підписників, чи варто йому залишатися в Snapchat. 81% від опитуваних проголосували проти. Пізніше представники бренду видалили твіт.

Аналітик Citigroup Марк Мей, після того як побачив "значний ривок вниз", що став наслідком численних негативних відгуків користувачів про редизайн, знизив рейтинг Snapchat з "нейтрального". Схожі кроки зробили і в інших банках.

Тим часом, незважаючи на критику на адресу додатка, CEO Snapchat Еван Шпігель може стати одним з найбільш високооплачуваних керівників у США. Після IPO компанії в березні минулого року Шпігель отримав грант на суму 636,6 млн, який буде виплачуватися до 2020 року.

Через 11 хвилин після "фатального" твіту, Кайлі опублікувала ще один, в якому назвала Snapchat своїм першим коханням. Але відвести удар по вартості компанії не вдалося.

"Все ще люблю тебе, Snap ... Моє перше кохання"

Довідка:

"Snapchat" — мультимедійний мобільний додаток обміну фото та відео. Створений Еваном Шпігелем, Боббі Мерфі і Френком Брауном під час навчання в Стенфордському університеті та розроблений компанією "Snap Inc."