10 нелегалів заготовляли м'ясо на шаурму, яку продають у Києві. Працювали вночі й без жодних документів

У Києві на проспекті Степана Бандери правоохоронці викрили м'ясопереробний цех, де працювали 10 нелегальних мігрантів без документів

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Власником цього підприємства виявився киянин, а працювали у нього 10 чоловіків та жінок, котрі одночасно й мешкали у цьому ж приміщенні. При цьому працювали вони виключно вночі, аби не привертати уваги до своєї незаконної діяльності.

За фактом незаконного перебування на території України на іноземців складено протоколи за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зараз вирішується питання щодо подальшого місця проживання іноземців, у яких при собі немає жодних документів.

Протокол також складено і щодо роботодавця - місцевого жителя, який організував нелегальний м'ясопереробний цех - за ст. 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) адміністративного Кодексу. Окрім того, буде ретельно перевірено законність його підприємницької діяльності.

Як зазначається, "підприємство" було виявлено під час проведення загальноукраїнської операції "Мігрант".