"Щось полизала": російський тренер намагається "загасити" новий допінговий скандал на Олімпіаді

Тренер російської команди з бобслею Сергій Журкін вважає, що допінг-проба спортсменки Надії Сергєєвої на Олімпійських іграх у Пхьончхані виявилася позитивною через те, що вона "лизнула" або "понюхала" упаковку, де знаходився заборонений препарат предуктал, який знайшли в її крові

Про це повідомляє російський портал Спорт Експрес.

"Оскільки доза є дуже маленькою, вона не пила пігулку. Як сказали лікарі, вона могла якийсь спрей понюхати, щось лизнути. Ось настільки мінімальна ця доза. Можна припустити, що дозволені таблетки вона зберігала в якийсь тарі, в якій колись були ці таблетки ", - сказав він.

За словами тренера, в межах розслідування, на експертизу будуть відправлені всі медикаменти, які були у Сергєєвої, а також тара, в якій вони зберігалися.

Також він сказав, що росіянка відмовилася від розголошення допінг-проби "Б" у зв'язку з тим, що після цього щодо неї може бути застосоване більш жорстке покарання.

"Коли проба "А" є і спортсмен усвідомлює факт, то потім настає м'якіше покарання. Я гадаю, це було пов'язано тільки з цим. Внутрішньо вона розуміє, що факт є, але поки що вона не може сказати, де допустила помилку", - резюмував він.