В Афганістані сталась серія терактів, десятки загиблих

В Афганістані 24 січня сталося чотири теракти, внаслідок яких загинула щонайменше 31 особа

Як повідомляє DW, у столиці Афганістану Кабулі смертник здійснив атаку поблизу штаб-квартири НАТО. Терористичне угрупування Ісламська держава, яке взяло на себе відповідальність за теракт, заявило, що ціллю атаки був офіс афганської спецслужби.  Внаслідок цієї атаки загинули троє осіб.

Крім того, вночі бойовики терористичного угруповання Талібан атакували блокпост афганської армії у провінції Фарах. Внаслідок атаки, за офіційними даними, загинули 18 афганських військових. Водночас представник місцевої влади Хаїр Мухаммад Нурзай повідомив, що загиблих 25. Він додав, що таліби викрали зброю, що зберігалася на блокпосту. Внаслідок атаки загинули також двоє нападників.

Талібан також узяв на себе відповідальність за ще дві атаки. Подвійний теракт стався у провінції Гільменд. Один з автомобілів, начинених вибухівкою, підірвали на парковці афганської спецслужби. Загинула одна людина, ще 16 дістали поранення. Ще один вибух бомби, закладеної у автомобіль поблизу військової бази в Гільменді, забрав життя щонайменше двох військових.