Китай заявив, що нові санкції США проти КНДР шкодять його інтересам

Розширюючи в односторонньому порядку санкції проти КНДР, США шкодять інтересам Китаю, заявив офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан

Про це повідомляє Сіньхуа.

Дипломат наголосив, що обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб з Китаю, Тайваню, Сінгапуру та Гонконгу є "помилковими діями", які можуть зашкодити двосторонній співпраці, тому їх треба "негайно припинити".

Представник МЗС Китаю наголосив, що Пекін завжди в повному обсязі виконував всі резолюції Ради Безпеки ООН щодо КНДР і не допустить порушення цих рішень з боку китайських громадян чи компаній.

Нагадаємо, напередодні мінфін США оприлюднив нові обмежувальні заходи проти КНДР.

Запроваджені санкції, в першу чергу, стосуються судноплавних та торгових компаній КНДР, що ходять під прапорами Північної Кореї, Китаю, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу, Маршаллових островів, Танзанії, Панами і Коморських островів або розташовані на цих територіях.

Мета розширених санкцій - не допустити обхід Пхеньяном запроваджених проти нього санкцій ООН, зазначили в Вашингтоні.

Тим часом президент США Дональд Трамп заявив, що у разі, якщо накладені проти КНДР санкції виявляться неефективними, Америка готова вдатися до "другої фази" протистояння. Ця фаза може виявитися "дуже стрімкою" та "дуже злощасною для світу", застеріг Трамп.

Американський президент не уточнив, що саме він має на увазі під погрозами переходу до "другої фази".