Еспресо, АТR та UA:СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ: інформаційний марафон до Дня опору окупації Криму

На трьох каналах одночасно ми згадуємо та відтворюємо події того дня, говоримо про наслідки і перспективи повернення півострова під українську юрисдикцію

В Україні 26 лютого відзначають День опору окупації Криму.

Саме 26 лютого 2014 року у Сімферополі відбулися перші сутички між кримськими татарами і активістами інших національностей з проросійськими провокаторами. В той день, 4 роки тому, депутати Верховної Ради Криму мали розглянути звернення до Росії про приєднання півострова до федерації. Аби завадити незаконним діям нардепів автономії, тисячі кримських татар та проукраїнських активістів перегородили вхід до адміністративної будівлі.

Проти них виступили "тітушки" з організації "Русского єдинства" Сергія Аксьонова. Під час штовханини двоє людей загинули, ще 79 дістали поранень, але засідання кримського парламенту так і не відбулося. Учасники мітингу вірили, що завадили окупації півострова. Проте Кремль вже наступного дня розгорнув інший – силовий сценарій захоплення Криму.

В пам’ять про день першого героїчного опору російській агресії, Еспресо спільно з кримсько-татарським телеканалом АТР та UA:СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ, проводять інформаційний марафон.

Сьогодні на трьох каналах одночасно ми згадуємо та відтворюємо події того дня, говоримо про наслідки і перспективи повернення півострова під українську юрисдикцію. Віталій Портніков, Осман Пашаєв, Єгор Чечеринда, Айдер Муджабаєв, Ільмі Умеров, Ахтеим Чійгоз, Дмитро Кулеба – в ефірі марафону.