Фракція БПП підтримала кандидатуру Смолія на посаду голови Нацбанку

Нардепи з франції БПП підтримали кандидатуру Якова Смолія, який зараз виконує обов’язки голови Національного банку України

Про це повідомляє Еспресо.TV.

26 січня відбулось засідання франції "Блок Петра Порошенка", під час якого нардепи підтримали кандидатуру Якова Смолія на посаду очільника Нацбанку.

“Головне питання, на яке ми хочемо почути відповідь від Якова Смолія -  що він буде робити як керівник Національного банку України для приборкання інфляції, а також коли система почне видавати кредити бізнесу та населенню. Я знаю Якова Смолія, це хороший спеціаліст, але він завжди був номером два. Зараз він стане номером один і ми хочемо почути його план дій”, - заявив нардеп БПП Вадим Денисенко.

Відомо, що 27 лютого фракція буде розглядати цілу низку соціальних питань, зокрема соцзахист ветеранів та учасників бойових дій. 

Тим часом голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що фракція ще не вирішила, чи підтримуватиме кандидатуру Смолія.

"Жодних перемовин щодо голови НБУ та його заступників “Народний фронт” не вів, бо ми ще не зустрічались з паном Смолієм. Гадаю, це питання буде у порядку денному і ми ще зустрінемось з ним, щоб обговорити головне - яка буде наступна політика Нацбанку”, - заявив голова фракції.