Російський "Перший канал" використав кадр з гри Arma 3 в сюжеті про війну в Сирії

У сюжеті Першого каналу про війну в Сирії використовували кадр зі снайперською гвинтівкою з гри Arma 3

У випуску програми "Недільний час" від 25 лютого на історії про загиблого російського солдата (4:58) показали вид з прицілу, де чітко помітні полігональне оточення і намальована техніка. Фейкові кадри помітили на Pikabu.


Кадр з сюжету Першого каналу про війну в Сирії

Сюжет Першого каналу присвячений "тим, кому борг і честь важливіше власного життя" - солдатам, яких Володимир Путін привітав з Днем захисника вітчизни. Потім ведучий розповів про загиблого в Сирії Олександрі Пушкаренко, який отримав звання героя РФ за те, що наводив російських снайперів на цілі в Пальмірі.

Визначити, що кадр зроблений в грі Arma 3, допомогли написи в правому нижньому кутку. Рація PNR-1000А - це одна з найпопулярніших рацій в шутері, яку згадують в інструкціях по грі. Крім того, оточення і снайперський приціл в кадрі досить схожі на те, як виглядає геймплей гри.

Як відзначили на Pikabu, кадр настільки короткий, що визначити конкретне відео з геймплеєм Arma 3 практично неможливо. Незрозуміло також, заради чого монтажер або автор сюжету вставили цей момент в випуск, адже він занадто швидко з'являється, щоб глядач щось помітив.

На момент написання замітки випуск "Недільного часу" з кадром з Arma 3 доступний на YouTube-каналі і на сайті Першого каналу.