У Полтаві заарештували хакера, якого розшукують 30 країн

У Полтаві обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права на заставу Геннадію Капканову, якого підозрюють у організації хакерського угруповання Avalanche

Про це повідомляє Poltava365.com.

Хакери Avalanche щодня інфікували вірусами до півмільйона комп'ютерів. Підозрюваний своєї вини не визнав. У нього вилучили паспорт громадянина Румунії, наявність якого підозрюваний пояснив тим, що може мати два громадянства.

На питання, чому він відстрілювався під час попереднього затримання та чому переховувався від слідства, підозрюваний відповів, що не знав про те, що перебував у розшуку, і вже майже півтора року нібито подорожує країною. При цьому подорожував  без українського паспорту, який був у мами в Полтаві.

Капканов заявив, що він — приватний підприємець, який займається наданням житла в оренду. Зазначив, що в поліцейського при першому затриманні вистрілив випадково.

Капканова вперше затримали у листопаді 2016 року в рамках масштабної спецоперації правоохоронців у Полтаві. До спецоперації тоді були залучені представники 30 країн.