Європарламентар Ребека Хармс назвала головну помилку Заходу щодо російської агресії

Депутат Європарламенту від Німеччини Ребека Хармс заявила, що одна з головних помилок Заходу щодо російської агресії в Україні полягала у відсутності в західних ЗМІ засудження дій Росії з першого дня окупації

Про це Хармс сказала під час виступу на міжнародному форумі в Києві на тему "Окупований півострів: 4 роки опору", передає "Укрінформ".

"Історія про зелених чоловічків, що раптом з'явились на території Кримського півострову, цей фейк був знову і знову "пережований". Це стало початком інших помилок у висвітленні цієї проблеми у світі і в Україні. Сьогодні зрозуміло, що маємо справу з вторгненням і окупацією", - сказала Хармс.

Крім того, політик наголосила, що для світу важливо слідкувати за новинами від громадських активістів і журналістів у Криму.

"Вільні ЗМІ у Криму неможливі, тому надзвичайно важливий процес самоорганізації журналістів. Надзвичайно важливо цих людей підтримувати, поширювати новини, бо вони багато чим ризикують, коли створюють ці новини", - сказала вона.

При цьому депутат наголосила, що більшість європарламентарів вважають неправильним припускати зняття санкцій з Росії.

"Хочу донести думку більшості членів Європарламенту, що всі розмови про зняття санкцій з Росії є неправильним. Санкції, які ми ухвалили, через питання Криму і Донбасу, мають залишитися, поки Путін не виведе свої війська з території України. Для мене це момент висловити свою незгоду з МЗС Німеччини, що каже про зняття чи полегшення санкцій, і навіть не говорить про те, чи ці санкції стосуються питання Криму чи Донбасу", - сказала Хармс.

Хармс також зазначила, що повернення Криму Україні не має відбуватися військовим шляхом.