ГПУ підозрює екс-керівника "Артемсолі" у розкраданні понад $1 млн

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль"

Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

Слідчим відділом прокуратури Донецької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 367 КК України колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль".

За даними прокуратури, у грудні 2014 року екс-посадовець перерахував на депозитний рахунок АТ "Банк «Фінанси та Кредит" гроші ДП у сумі $1,2 млн за договором банківського вкладу. Договір був укладений без нагальної необхідності для підприємства.

Наразі кошти банком не повернуті у зв’язку із тим, що фінансова установа ліквідована Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Крім того, у березні 2015 року підозрюваний уклав договір із підприємством на поставку ферроціаніду калію та перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн. Слідством встановлено, що ферроціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, чим спричинено матеріальну шкоду держпідприємству на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру, прокуратурою спрямовано клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 30,5 млн грн.