Медреформа: стало відомо, хто може очолити Національну службу здоров’я

Олег Петренко переміг у конкурсі на посаду очільника новоствореної Національної служби здоров’я

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Зазначається, що Петренка обрали серед 14 кандидатів на цю посаду. Рішення про призначення переможця конкурсу прийматиметься на засіданні Уряду.

"Олег Петренко має великий позитивний досвід у сфері охорони здоров'я. Він є досвідченим менеджером та одним з експертів, котрі розробляли концепцію реформування системи охорони здоров'я, покладену в основу Закону щодо змін фінансуванні медицини. Водночас перед ним стоятиме великий виклик - розбудувати унікальну для системи охорони здоров’я України Службу", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читайте також: Медична реформа. За що доведеться платити українцям

Раніше журналісти програми "Схеми" повідомляли, що Петренко працює заступником генерального директора з питань стратегічного розвитку акушерсько-гінекологічної клініки ISIDA у Києві. У 2017 році обіг компаній склав 350 мільйонів гривень.

У 2009 році був членом Ради з питань реформування охорони здоров’я при Кабінеті міністрів, де займався розробленням проектів реалізації державної регуляторної політики у сфері охорони здоров’я. Також з 2009 по 2015 рік був першим заступником генерального директора приватної клініки “Оберіг”.

Минулого року залучався в ролі експерта на засідання Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.