Німецькі міста зможуть забороняти дизельні авто на своїх вулицях

У вівторок, 27 лютого, Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу надав містам право забороняти дизельні автомобілі, що найбільше забруднюють повітря

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Рішення ухвалили за позовом низки німецьких федеральних земель щодо відповідних заборон місцевих судів Штутгарта та Дюссельдорфа за поданням природозахисної групи Deutsche Umwelthilfe.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні апеляції земельних урядів та дозволив Штутгарту і Дюссельдорфу відповідним чином змінити свої плани щодо захисту довкілля. Судді вирішили, що міста можуть запроваджувати такі правила без рішень федерального уряду.

Еко-активісти подали аналогічні позови у десятках міст Німеччини, мотивуючи їх захистом прав людини на чисте повітря та безпечну для здоров'я екологічну ситуацію.

Раніше в Німеччині обговорювали перспективу заборони у середньостроковій перспективі дизельних автомобілів, двигуни яких викидають зокрема шкідливі для дихальної системи оксиди азоту. Присутність цього газу в багатьох німецьких містах перевищує європейські норми.