Паніка через туалетний папір. Чому тайванці масово його скуповують

У Тайвані справжня паніка через туалетний папір - мешканці острова у соцмережах викладають фото пустих полиць, де мали б стояти ці засоби особистої гігієни

Про це пише Medium.

Більшість магазинів підтвердили, що паперу у них немає, а паніка почалася через повідомлення про різке підняття цін на туалетний папір.

Деякі покупці розповідають, що скуповують товар не через підвищення цін. Вони бояться, що його взагалі може не бути. Так, за даними найбільшої торгівельної мережі ET Mall, попит на туалетний папір зріс у 10 разів.

Підвищення ціни на цей гігієнічний засіб пояснює Мінекономіки Тайваню. Причина, мовляв, у зростанні цін на сировину у світі.

Целюлозні волокна, з яких роблять туалетний папір, коштують близько $800 за тонну, тоді як минулого року це було $650.

Цей факт змусив постачальників туалетного паперу інформувати роздрібних торговців Тайваню про те, що вони можуть очікувати зростання вартості продукту на 10-30% в середині березня.

Центральне інформаційне агентство Тайваню (CNA) пояснює, що для споживачів це може означати, що упаковка туалетного паперу на 12 штук, яка в даний час коштує $6,84 , незабаром може коштувати їм вже $8, 89.

Департамент захисту прав споживачів запевняє, що скоро полиці супермаркетів заповняться.

Тим часом деякі компанії намагались скористатися панічними закупками. 

На сторінці Facebook в Чанхуа одне оголошення спонукає клієнтів зробити он-лайн бронювання туалетного паперу до того, як прийти в магазин, і закликає їх купити більше 100 упаковок, "доки вони ще є".

Власники гральних автоматів же заповнили свої машини невеликими пакетами туалетного паперу. Фотографія однієї з цих машин з'явилася на Facebook з вивіскою, вивішеній на фронті, яка гарантує успіх всього за $ 20.