Рада має ухвалити постанову про вибори в Криму до 18 березня, - КВУ

Верховна Рада має невідкладно ухвалити постанову №7546 щодо незаконної підготовки виборів президента Росії на території Криму та міста Севастополя, що призначені на 18 березня

Про це повідомляє прес-центр Комітету виборців України. 

У відомстві зазначили, що організація виборів на території півострова є порушенням Конституції України, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму та Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262.

Зазначається, що для організації виборів залучили понад 10 тисяч людей, які працюють у складі так званих виборчих комісій, яких там зараз налічується 27.

КВУ наголошує, що постанову варто ухвалити вже зараз, а не після оголошення результатів голосування, як це було на виборах до Держдуми 2016 року. Адже тоді мова йшла про невизнання легітимності кількох депутатів-мажоритарників із Криму, що було спроможним завданням.

"Зараз подібний сценарій є малореальним. Тому варто зосередити увагу не лише на питанні нелегітимності голосування, але й на засудженні самого факту організації виборів у Криму. Завчасне прийняття Постанови дасть змогу Верховній Раді зіграти на випередження, не чекаючи офіційного оголошення результатів виборів", - зауважив голова КВУ Олексій Кошель.