У Товаристві угорської культури Закарпаття впевнені: їхній офіс підірвали, а не підпалили

Відповідно до відео з камер спостереження, офіс Товариства угорської культури Закарпаття підірвала невідома особа

Про це заявив перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник очільника КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) Йосип Борто в коментарі "Mukachevo.net".

Він зауважив, що весь нічний інцидент вдалося зафіксувати на камери відеонагляду, що знаходяться як на будівлі офісу КМКС, так і на інших будівлях на Православній набережній в Ужгороді.

"З камер відеонагляду видно, що невідома особа принесла сумку з вибухівкою зі сторони пішохідного мосту, певний час копирсалася у ній під вікном нашого офісу, а тоді поклала цю сумку прямо на підвіконня і в 3:05 пішла в сторону угорського консульства, далі по набережній. Через 7 хвилин після цього пролунав потужний вибух, який почула охорона сусідніх будівель та викликала пожежних та поліцію", - наголосив Борто.

За його словами, вибухова хвиля була настільки потужною,що спрацювала навіть сигналізація на будівлях, що розташовані на іншому боці річки.

"В результаті вибуху було вибито обидва вікна офісу, а всередині нього почалася велика пожежа, яка знищила вщент весь офіс, усі приміщення 2-поверхового будинку", - зауважив Борто.

Він також додав, що вважає, що винуватець цього злочину не є громадянином України.